Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

Κανταϊφάκια της Ποπίτας!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

½ κιλό φύλλο κανταΐφι
½ κιλό βούτυρο φρέσκο λιωμένο

Για τη γέμιση:
½ κιλό καρύδια χοντροκομμένα
2 κουταλιές σούπας κανέλα
½ κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
½ κούπα ζάχαρη
Ξύσμα ενός λεμονιού


Για το σιρόπι:
2 κούπες νερό
3 ½  κούπες ζάχαρη
1/3 κούπας γλυκόζη
1 φλούδα λεμονιού
1 ξύλο κανέλας
3-4 μοσχοκάρφια (γαρύφαλλα)


Εκτέλεση:

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας τη γέμιση για τα κανταϊφάκια μας ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. σιρόπι βάζοντας τα υλικά να βράσουν για 5 λεπτά περίπου σε μια κατσαρόλα.
Συνεχίζουμε ξαίνοντας ελαφρά το κανταΐφι και απλώνουμε στον πάγκο μας  μια δεσμίδα ίνες (εντωμεταξύ σκεπάζουμε με πετσέτα το υπόλοιπο γιατί θα μας ξεραθεί και δεν θα τυλίγεται γιατί θα σπάει). Τοποθετούμε στην άκρη της με ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση και τυλίγουμε ελαφρά το κανταϊφάκι μας. Το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα. Θα πρέπει να τα τοποθετήσουμε κοντά το ένα στο άλλο γιατί κατά το ψήσιμο χάνουν τον όγκο τους. Με ένα κουτάλι τα  περιχύνουμε με το βούτυρο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C σε αντιστάσεις, για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Ετοιμάζουμε και το σιρόπι μας βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά από την ώρα που θα πάρουν βράση.

Πάνω από τα ψημένα κανταΐφια ενώ είναι ζεστά ρίχνουμε ζεστό και το σιρόπι και τα αφήνουμε λίγη ώρα να το απορροφήσουν όσο γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου