Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015

Κέικ με άρωμα Ανατολής...

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Η συνταγή που ακολουθεί προορίζεται για φόρμα αρκετά μικρού μεγέθους (17 εκ. διάμετρος), αν επιθυμείτε να το κάνετε σε μέγεθος κανονικής φόρμας, διπλασιάστε τα υλικά.

Υλικά:

Για το κέικ:
½ κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα φρέσκο γάλα
½ κούπα  ζάχαρη λευκή
½ κούπα  ζάχαρη καστανή
1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν  πάουντερ
2 αυγά
½ κούπα κοπανισμένα φουντούκια
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κάρδαμο
5 σταγόνες άρωμα μαστίχας
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για το γλάσο:
1 κούπα ζάχαρη άχνη
4 κουταλιές χυμό φρέσκου πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

       Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε με μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το λάδι, το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το κάρδαμο, το άρωμα μαστίχας και αφού αναμειχθούν καλά τα υλικά, προσθέτουμε  το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε για πέντε λεπτά. Προσθέτουμε και τα τριμμένα φουντούκια.
        Για να μη σας κολλήσει ποτέ το κέικ στη φόρμα αλείψτε την παντού με βιτάμ και στη συνέχεια πασπαλίστε την με τριμμένη φρυγανιά. Πετάξτε το περίσσευμα και ρίξτε μέσα το μείγμα του κέικ.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 50 με 55 λεπτά.
Για το αν είναι έτοιμο το κέικ γνωρίζετε ότι πρέπει να βυθίσετε στα 50 λεπτά περίπου στο κέικ ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.
Προσοχή δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν τα 45 λεπτά ούτε βυθίζουμε μαχαίρι πριν.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε  από το φούρνο και μετά από 5 λεπτά το ξεφορμάρουμε. 

Όταν κρυώσει το κέικ ανακατεύουμε  όλα μαζί τα υλικά για το γλάσο φροντίζοντας να γίνει παχύρευστο και περιχύνουμε το κέικ μας. Διακοσμούμε με φουντούκια και είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου