Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

Ραβανί νηστίσιμο και υπέροχο!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

300 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
150 γρ σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ.  ζάχαρη λευκή
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν  πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
500ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Ξύσμα ενός λεμονιού
5 σταγόνες άρωμα μαστίχας
5 σταγόνες άρωμα βανίλιας
Γύρω στους τριάντα καρπούς ασπρισμένα αμύγδαλα για την διακόσμηση


Για το σιρόπι:
700 γρ. ζάχαρη
800 ml νερό
1/5 πορτοκάλι με τη φλούδα του
1 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας το σιρόπι, το οποίο βράζουμε για 6-7 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
       Στη συνέχεια σε μία λεκάνη ανακατεύουμε τα σιμιγδάλια, το μπέικιν, τη σόδα, τη ζάχαρη, και τα ξύσματα. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού στον οποίο έχουμε βάλει τα αρώματα μαστίχας και βανίλιας. Με μίξερ τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να δούμε να πήξει σχετικά το μείγμα μας
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι σχετικά μικρό ή ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 28 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας. Το απλώνουμε να είναι ομοιόμορφο παντού και αρχίζουμε να διακοσμούμε με τα αμύγδαλα.
Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 50 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε  από το φούρνο και κουταλιά-κουταλιά το σιροπιάζουμε. Περιμένουμε κατά διαστήματα να απορροφήσει το σιρόπι και συνεχίζουμε.

Αφήστε το να τραβήξει καλά (ίσως και ένα βράδυ) αφού πριν το έχετε σκεπάσει καλά με μεμβράνη.  

1 σχόλιο: