Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Καρμπονάρα με μανιτάρια, μπέικον και κρέμα γάλακτος (αλά Ελληνικά...)

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

Για 4-5 άτομα:
½ κιλό ζυμαρικά πένες ή φιογκάκια ή βίδες ή ότι σας αρέσει
300γρ. μπέικον κομμένο όπως θέλετε
1 κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες ή 5 φρέσκα πόρτο μπέλο
250ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
300γρ, τυρί τριμμένο μαλακό (π.χ. ρεγκάτο,
παρμεζάνα)
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μπέικον να σοταριστεί. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε μέχρι να αποβάλουν τα πολλά υγρά τους. Γύρω στα 10 λεπτά θα μας πάρει και όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε στην άκρη.
Βράζουμε τα ζυμαρικά  για 10 λεπτά (καλύτερα να είναι al dente) σε αλατισμένο νερό. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε (δεν ρίχνουμε νερό κρύο) και τα γυρνάμε στην κατσαρόλα όπου προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μπέικον, τα μανιτάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά για 5 περίπου λεπτά ώστε να πάρει βράση η κρέμα γάλακτος. Τα κατεβάζουμε από την εστία και σερβίρουμε.

Πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο τυράκι και αφήνουμε τις τύψεις μας για άλλη μέρα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου