Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Σολωμός με πορτοκάλι!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

Για 4 άτομα:
4 φέτες φρέσκου σολομού

Για την μαρινάδα: 
Χυμό από 1 λεμόνι
Χυμό από 2 πορτοκάλια
3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο

3 κουταλιές σούπας λάδι
Λίγο ψιλοκομμένο άνηθο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπλεντεράκι όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα κάνουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Περιχύνουμε με αυτό το σολωμό και τον αφήνουμε να μαριναριστεί το λιγότερο 1 ώρα.
Τις ψήνουμε είτε σε σχαροτήγανο, είτε σε αντικολλητικό τηγάνι (να είναι καλά πυρωμένα)  ή τις  βάζουμε στο φούρνο στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε στο γκριλ γύρω στα 7 λεπτά από κάθε πλευρά. Κατά την διάρκεια του ψησίματος περιχύνουμε σταδιακά με μέρος της μαρινάδας.

Σερβίρουμε με βραστά χορταράκια ή βραστά λαχανικά (μπρόκολο, κουνουπίδι) ή τέλος πάντων με ότι μας αρέσει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου