Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015

Χταπόδι κρασάτο

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

1 ½  κιλό χταπόδι  φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 νεροπότηρο κρασί κόκκινο
Λάδι (μισό κρασοπότηρο),
ξύδι (ένα σφηνάκι),
ρίγανη


Εκτέλεση:

Σε χύτρα τοποθετούμε το χταπόδι μας ολόκληρο αφού του έχουμε αφαιρέσει τα μάτια και το στόμα και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία. Αφήνουμε το χταπόδι να βγάλει τα υγρά του και να αποκτήσει κόκκινο χρώμα παντού. Το γυρίζουμε κατά διαστήματα και αφού κοκκινίσει του ρίχνουμε το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2 – 3 λεπτά και βιδώνουμε την χύτρα σε χαμηλή θερμοκρασία για 45 το πολύ λεπτά.
Ανοίγουμε τη χύτρα και αφού έχει μαλακώσει το χταπόδι μας το βάζουμε σε μια πιατέλα και το περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ξύδι. Ρίχνουμε και λίγη ρίγανη και το χταποδάκι μας είναι έτοιμο!!!!


*ΠΡΟΣΟΧΗ: αλάτι ΔΕΝ  βάζουμε!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου