Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

Μύδια σαγανάκι με μουστάρδα και φέτα

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

1 κιλό μύδια φρέσκα ή κατεψυγμένα
Χυμό ενός λεμονιού
3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
1 κρεμμύδι ξερό ή 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένο
½  φλιτζάνα ελαιόλαδο
Ξύσμα ενός λεμονιού
300 γρ. μαλακή φέτα

Ρίγανη

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι (αν είναι δυνατό και αντικολλητικό)βάζουμε το λάδι και όταν ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε τα μύδια. Τα σοτάρουμε για 5 λεπτά και τα σβήνουμε με το χυμό λεμονιού μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει την μουστάρδα. Τα αφήνουμε να βράσουν για 5 έως 7  λεπτά και αφού προσθέσουμε και τη ρίγανη, ρίχνουμε και την φέτα (θριμματισμένη) και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3 ακόμα λεπτά
Τα σερβίρουμε με την υπέροχη σάλτσα τους και φροντίζουμε  να έχουμε και μπόλικο ψωμάκι για τρελές….βούτες!!!
Μην παραλείψετε να τα συνοδεύσετε με ουζάκι που τους ταιριάζει τέλεια!!!
Μμμμμμμμμμμ!!!!



*ΠΡΟΣΟΧΗ: αλάτι ΔΕΝ  βάζουμε!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου