Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Παστέλι της φίλης μου της Ταταράκη!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

½ κιλό σουσάμι καβουρντισμένο
½ κιλό φιστίκι αράπικο ανάλατο καβουρντισμένο (ξεφλουδισμένο)
¾ του νεροπότηρου ζάχαρη
4 κουταλιές σούπας μέλι

Εκτέλεση:

Σε ένα μέτριο μακρόστενο ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα και έχουμε στην άκρη άλλη μία.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το μέλι και σε σιγανή φωτιά τα αφήνουμε να βράσουν για 2 – 3 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα το σουσάμι και τα φιστίκια και ανακατεύουμε γρήγορα να ενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί με την λαδόκολλα, το απλώνουμε με μια κουτάλα και βάζουμε από πάνω την άλλη λαδόκολλα. Με ένα πλάστη προσπαθούμε να απλώσουμε όσο περισσότερο το μείγμα για να απλώσει.
Βγάζουμε την πάνω λαδόκολλα και αφού κρυώσει ελαφρά το κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε ρόμβους.
Όταν κρυώσει εντελώς το βάζουμε σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς (απαραίτητο για να παραμείνει τραγανό και να μη θρουλάει).


*προαιρετικά στο σκεύος που θα το φυλάξετε βάλτε φύλλα λεμονιάς, θα τους δώσει ένα ευχάριστο άρωμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου