Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Ρολάκια κανέλας

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Η συνταγή γι΄ αυτό το υπέροχο γλυκάκι είναι της Αργ. Μπαρμπαρίγου. Την είδα, μου άρεσε πολύ σε εμφάνιση, την ετοίμασα, μου άρεσε και σε γεύση και σας την προτείνω και γω. Έχω κάνει πολύ μικρές αλλαγές και προσθήκες σύμφωνα με τα γούστα μου. Καλή επιτυχία!!!


Υλικά:

Για το ζυμάρι:
550γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως και λίγο παραπάνω)
½  φλ.  τσαγιού  ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
6- 8 σταγόνες εσάνς περγαμόντο (ή ότι αρωματικό σας αρέσει)
3 κουταλιές σούπας  μαλακό βούτυρο  λιωμένο (προτείνω βούτυρο αγελάδος)
200ml  γάλα
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου  + 1 για το αύγωμα

Για τη γέμιση:
250γρ. μαύρη ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο μαλακό
1 κουτ. σούπας κανέλα
3 σταγόνες εσάνς περγαμόντο (ή ότι αρωματικό σας αρέσει)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά, και κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο και χωρίς να γίνει καυτό, κατεβάζουμε από τη φωτιά και  προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα με τον αυγοδάρτη. Ρίχνουμε το μείγμα με τα υγρά στο μπολ με τα στερεά, προσθέτουμε και το εσάνς  και ανακατεύουμε, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε μίξερ. Μπορεί να χρειαστείτε και λίγο παραπάνω αλεύρι από τη συνιστώμενη ποσότητα, βάλτε τόσο όσο να μην σας κολλάει πολύ στα χέρια. Δημιουργούμε έτσι μια ζυμαρένια μπάλα την οποία σκεπάζουμε και αφήνουμε για 1 ώρα περίπου σε ζεστό περιβάλλον αν γίνεται, να ανέβει (διπλασιάζεται).
Ανακατέψτε σε ένα δοχείο την ζάχαρη με το βούτυρο και την κανέλα και δημιουργήστε έτσι ένα είδος πάστας. Αν δεν μπορείτε να ανακατέψετε εύκολα το βούτυρο μπορείτε να το λιώσετε (όχι να το κάψετε) και να το προσθέσετε λιωμένο στην ζάχαρη και την κανέλα.
Όταν είναι έτοιμο το ζυμάρι μας αλευρώνουμε καλά την επιφάνεια του πάγκου και το ανοίγουμε με τα χέρια και την βοήθεια ενός πλάστη σε ορθογώνιο, μακρόστενο σχήμα.
 Απλώνουμε από πάνω την πάστα της ζάχαρης με ένα κουτάλι να πάει παντού και τυλίγουμε το φύλλο μας σε ρολό. Κόβουμε με ένα μαχαίρι σε φετάκια πάχους 3 περίπου εκατοστά και τα βάζουμε <<ξαπλωτά>> σε ένα ταψί με λαδόκολλά αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους.
Τα αφήνουμε γύρω στα 20 λεπτά να φουσκώσουν και πριν τα φουρνίσουμε τα αλείφουμε από πάνω και γύρω – γύρω με αυγό χτυπημένο.
Ψήστε στους 180ο , σε αντιστάσεις για 20΄ το πολύ και καλέστε τους φίλους σας για καφεδάκι. Θα εντυπωσιάσετε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου