Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014

Κέικ Πορτοκαλιού

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Υλικά:

1 ποτήρι λάδι
4 αυγά
2 ποτήρια ζάχαρη
2 πορτοκαλιών το  χυμό και το ξύσμα τους
1 μπέικιν  πάουντερ
2 ½  ποτήρια αλεύρι μαλακό







Εκτέλεση:

Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε με μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το λάδι, το χυμό, και το ξύσμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε για πέντε λεπτά.
Για να μη σας κολλήσει ποτέ το κέικ στη φόρμα αλείψτε την παντού με βιτάμ και στη συνέχεια πασπαλίστε την με τριμμένη φρυγανιά. Πετάξτε το περίσσευμα και ρίξτε μέσα το μείγμα του κέικ.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 1 ώρα και 10 περίπου λεπτά.
Για το αν είναι έτοιμο το κέικ γνωρίζετε ότι πρέπει να βυθίσετε στη μία ώρα περίπου στο κέικ ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.
Προσοχή δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν τα 45 λεπτά ούτε βυθίζουμε μαχαίρι πριν τη μία ώρα.
Αν δείτε μετά τα 45 ή 50 λεπτά ότι έχει ροδίσει αρκετά μπορείτε να το σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζετε από το φούρνο και μετά από 5 λεπτά το ξεφορμάρετε.

1 σχόλιο:

  1. Πολυ νοστιμο και πανευκολο κεικ!!!!!
    αν και εκανα λαθος αντι για ποτηρια εβαλα φλυτζανι του τσαγιου.. βγηκε τελειο!!
    Πεντανοστιμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή