Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Μπουτάκι χοιρινό με πορτοκάλι

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:
1 Μπουτάκι χοιρινό μικρό γύρω στα 4 κιλά με το δέρμα και χωρισμένο εσωτερικά από τον κρεοπώλη
Χυμό 2 πορτοκαλιών
Χυμό ενός μεγάλου λεμονιού
6 σκελίδες σκόρδο
Λίγο βούτυρο για επάλειψη
Αλάτι
Πιπέρι
8 με 10 πατάτες μετρίου μεγέθους


Εκτέλεση:

Δέκα ώρες πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα ετοιμάζουμε το μπουτάκι ώστε να του δώσουμε χρόνο να μαριναριστεί. Ξεκινάμε μπήγοντας τα σκόρδα σε διάφορα σημεία στο μπουτάκι με την βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού. Στη συνέχεια αλείφουμε με το βούτυρο παντού το μπουτάκι και το  αλατοπιπερώνουμε καλά. Το βάζουμε σε μια γάστρα και το αφήνουμε σκεπασμένο. Όταν έρθει η ώρα του ψησίματος το περιχύνουμε με τους χυμούς πορτοκάλι λεμόνι και ξεκινάμε το ψήσιμο σε χαμηλή σχετικά φωτιά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο πάνω κάτω αντίσταση. Ανά μισή ώρα καλό θα είναι να ανοίγετε τη γάστρα και να περιχύνετε το μπουτάκι με τη σάλτσα του. Αν δείτε ότι ροδίζει παραπάνω από όσο θα θέλατε πριν ακόμα ψηθεί, σκεπάστε το μέσα στη γάστρα με αλουμινόχαρτο.
Χρόνος ψησίματος: γύρω στις 3 ώρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου