Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018

"Γλειφιτζούρια" μαρέγκας!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

8 ασπράδια αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
1 φλυτζάνα ζάχαρη κρυσταλλική
½ φλυτζάνα ζάχαρη άχνη
8 σταγόνες υγρή βανίλια
1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
Τρούφα προαιρετικά
Χρώμα ζαχαροπλαστικής
Καλαμάκια για σουβλάκια
2 κουταλιές βανίλια υποβρύχιο για «κόλλα»


Εκτέλεση:
Χτύπάμε τα ασπράδια σε μέτρια ταχύτητά για αρκετή ώρα ώσπου να πετύχουμε μια σφικτή μαρέγκα. Κατά την διάρκεια του χτυπήματος προσθέτω σιγά-σιγά τις ζάχαρες,το ξύδι, την βανίλια και το κορν φλάουρ.
Όταν πετύχουμε μια σφικτή μαρέγκα την χρωματίζουμε με το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγες σταγόνες αναδιπλώνοντας την μαρέγκα μέχρι να πάρουμε το χρώμα που θέλουμε.
Τοποθετούμε σε κορνέ την μαρέγκα μας και πάνω σε λαδόκολλα κάνουμε κύκλους συνεχόμενους μέχρι να έχουμε τα «γλειφιτζούρια» που θέλουμε.
Αν χρησιμοποιήσουμε τρούφα σε αυτό το σημείο την ρίχνουμε πάνω στις μαρέγκες μας.
Ψήνουμε στους 100ο C για 2 ώρες σε αέρα ή αντιστάσεις.

Αφού κρυώσουν οι κύκλοι μας σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε ελαφρά την βανίλια υποβρύχιο και την χρησιμοποιούμε για να κολλήσουμε το ξυλάκι στην μαρέγκα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου