Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016

Ψαρονέφρι με πορτοκάλι και μέλι!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

Για 4-5 άτομα 
Για το ψαρονέφρι:
1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες
½  φλιτζάνα κονιάκ
Χυμό ενός πορτοκαλιού
1 κουταλιά σούπας μέλι
5 κουταλιές σούπας γεμάτες βούτυρο
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Αλάτι-πιπέρι

Συνοδεύουμε με ½ κιλό άγριο ρύζι


Εκτέλεση:
Σε βαθύ και πλατύ τηγάνι σοτάρουμε το ψαρονέφρι στο βούτυρο (το έχουμε από πριν ζεστάνει καλά) μέχρι να ροδίσει και τότε σβήνουμε με το κονιάκ. Αφήνουμε 5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το χυμό, το ξύσμα, αλάτι και πιπέρι. Όταν πάρουν βράση ρίχνουμε και το μέλι  και σε μέτρια ταχύτητα το μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά  περίπου

Σερβίρουμε ρύζι άγριο (μαγειρεύουμε όπως ορίζει η συσκευασία) μαζί με το ψαρονέφρι και έχουμε ένα τέλειο φαγητό!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου