Κυριακή, 27 Μαρτίου 2016

Σοκολατόπιτα με χαλβά και μπανάνα!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

500 γρ. μαύρη κουβερτούρα
500 γρ. ταχίνι
300 γρ. χαλβά από ταχίνι (όποιο τύπο μας αρέσει) θρυμματισμένο
3 φρέσκιες μπανάνες κομμένες σε ροδέλες

Εκτέλεση:
Λιώνουμε την κουβερτούρα μας σε μπεν-μαρί, απομακρύνουμε από την εστία και προσθέτουμε το ταχίνι. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το
μείγμα μας.
Παίρνουμε ένα τσέρκι με διάμετρο 28 εκ. και αφού βάλουμε από κάτω ένα αλουμινόχαρτο και το γυρίσουμε προς τα πάνω γύρω-γύρω (δημιουργούμε δηλαδή μια βάση) το τοποθετούμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε μέσα το μισό από το μείγμα μας. Απλώνουμε πάνω του τις μισές μπανάνες. Προσθέτουμε από πάνω τους τον θρυμματισμένο χαλβά και πάνω στον χαλβά τις υπόλοιπες μπανάνες.
Περιχύνουμε με την σοκολάτα που έχουμε αφήσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 περίπου ώρες.

Το ξεφορμάρουμε με την βοήθεια ενός μαχαιριού και το διακοσμούμε με ότι μας αρέσει (π.χ. μπανάνες, ξηρούς καρπούς, κόντιτα κ.λ.π.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου