Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016

Γλασαρισμένα πορτοκάλια με σοκολάτα!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

5 πορτοκάλια μικρά σε μέγεθος (για τις ροδέλες μικρά, για τα μπαστουνάκια μεγάλα)
300 γρ. κουβερτούρα

Για το σιρόπι:
3 φλυτζάνες ζάχαρη
½ φλυτζάνα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά σούπας κονιάκ

Εκτέλεση:
Για τις ροδέλες πορτοκαλιού:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και αφού βράσει ρίχνουμε τα πορτοκάλια ολόκληρα και τα βράζουμε για 3 λεπτά. Τα τραβάμε, χύνουμε το νερό και προσθέτουμε νέο, το ξαναβράζουμε και ρίχνουμε ξανά τα πορτοκάλια για άλλα 3 λεπτά. Τα στραγγίζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα κόβουμε σε κάθετες ροδέλες.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας σε μια κατσαρόλα και αφού βράσει για 5 λεπτά, ρίχνουμε μέσα τις ροδέλες πορτοκαλιού και τις αφήνουμε για 4 περίπου λεπτά να γλασαριστούν. Τις  τραβάμε, τις απλώνουμε σε μια σχάρα για να στραγγίξουν και να κρυώσουν.
Λιώνουμε την κουβερτούρα μας σε μπεν-μαρί και βουτάμε την μισή από κάθε φέτα πορτοκαλιού.

Για τα μπαστουνάκια πορτοκαλιού:
Αν  επιθυμείτε μπαστουνάκια αντί για ροδέλες, ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία. Κόψτε τις φλούδες των πορτοκαλιών σε μπαστουνάκια. Σε νερό που βράζει ρίξτε τα μέσα και βράστε τα για 5 λεπτά. Τραβήξτε τα, και βάλτε τα σε κρύο νερό για 15 λεπτά, αλλάξτε το νερό και επαναλάβετε την διαδικασία (με το κρύο νερό) για άλλη μια φορά. Στραγγίστε τα σε πετσέτα, απλώστε τα σε λαδόκολλα και αφήστε τα να κρυώσουν.
Βουτήξτε το μισό και λίγο παραπάνω από το κάθε μπαστουνάκι στην λιωμένη κουβερτούρα, αφήστε το πάνω στην λαδόκολλα και βάλτε τα στο ψυγείο να παγώσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου