Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Ριζότο με γλυκοκολοκύθα!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

300γρ. ρύζι καρολίνα
½ κιλό γλυκοκολοκύθα κομμένη σε μικρά κυβάκια
100 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
50 γρ. βούτυρο φρέσκο
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 λίτρο ζεστό νερό
1 κύβο νοστιμιάς κοτόπουλο
1 ματσάκι σχοινόπρασο ή 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
Ξύσμα από 2 λεμόνια
100 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. λευκό κρασί
Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάζουμε τα κυβάκια γλυκοκολοκύθας σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τα περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο, τα αλατίζουμε και τους ρίχνουμε το ξύσμα από το ένα λεμόνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μέχρι να μαλακώσουν τα κυβάκια μας.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια ή το σχοινόπρασο, το ρύζι μας και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει το ρύζι, γύρω στα 3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Σε 2 λεπτά που το αλκοόλ θα έχει εξατμιστεί αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγ-σιγά σε δόσεις το νερό μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τον κύβο νοστιμιάς. Στη μέση της διαδικασίας ρίχνουμε μέσα τα κυβάκια γλυκοκολοκύθας, το ξύσμα από το άλλο λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Όταν ολοκληρώσουμε την διαδικασία μαγειρέματος, απομακρύνουμε την κατσαρόλα μας από την εστία και προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα τυριού και την μισή ποσότητα της παρμεζάνας. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε αφού πριν πασπαλίσουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου