Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016

Τούρτα με αλμυρή καραμέλα και αφρό σοκολάτας!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
500 γρ. μπισκότα τύπου digestive θρυμματισμένα εντελώς
100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
200 γρ. νουτέλα (ή όποιο άλλο άλειμμα σοκολάτας επιθυμείτε)
1 γάλα ζαχαρούχο σε μορφή καραμέλας (το βράζουμε σε χύτρα για 25 λεπτά
και το αφήνουμε μέσα μέχρι να κρυώσει)
1/3 από κουταλάκι του γλυκού ανθό αλατιού

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα με την μαργαρίνη για να ετοιμάσουμε τη βάση της τούρτας. Σε ένα τσέρκι 28εκ. ρίχνουμε το μείγμα και το πιέζουμε με το χέρι μας να σταθεροποιηθεί.
Απλώνουμε από πάνω την καραμέλα από το ζαχαρούχο γάλα και πασπαλίζουμε από πάνω με το αλάτι.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγύ και ρίχνουμε μέσα και την σοκολάτα. Ανακατεύουμε ελαφριά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το ρίχνουμε πάνω από την καραμέλα και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου