Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015

Η τέλεια λεμονόπιτα!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

Για το παντεσπάνι:
1 φλιτζάνα ζάχαρη
1 + ½ φύτζάνας αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
1 σφηνάκι κονιάκ
10 σταγόνες εσάνς βανίλιας
Όψη 2 λεμονιών

Για το σιρόπι:
1 φλιτζάνα ζάχαρη
1 φλιτζάνα νερό
Τη φλούδα ενός λεμονιού


Για την κρέμα:
3 φλιτζάνες γάλα φρέσκο
3 μεγάλες κουταλιές σούπας άνθος αραβοσίτου
2 κουταλιές σούπας βιτάμ ή φρέσκο βούτυρο
Χυμό απο 1 ½ λεμόνια
1 ζαχαρούχο γάλα

Για το τελείωμα:
1 φάκελο σαντιγή garni βανίλια + 1 κούπα φρέσκο γάλα (την ετοιμάζουμε από πριν)
Καβουρντισμένο φιλέ αμύγδαλο


Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι χτυπώντας τους κρόκους των αυγών με τα υπόλοιπα υλικά πολύ καλά και αφού χτυπήσουμε και τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στο πρώτο μείγμα ανακατεύοντας τα με μια κουτάλα απαλά.
Ρίχνουμε το μείγμα μας σε πολύ μεγάλο πυρέξ που έχουμε απο πριν βουτυρώσει καλά και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175ο C, σε αντιστάσεις, για 16 περίπου λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει και βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά και σιγά-σιγά σιροπιάζουμε το παντεσπάνι μας.
Συνεχίζουμε με την κρέμα μας. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί, κρατώντας στην άκρη μισή κούπα για να διαλύσουμε το άνθος αραβοσίτου και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα . Ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να δέσει η κρέμα και όταν αυτό συμβεί την κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βιτάμ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ζαχαρούχο ανακατεύοντας καλά με αυγοδάρτη. Ρίχνουμε την κρέμα μας πάνω στο σιροπιασμένο παντεσπάνι και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Απλώνουμε την σαντιγή από πάνω και πασπαλίζουμε με μπόλικο φιλέ αμύγδαλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου