Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Κέικ με γεύση μόκα!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

Για το κέικ:
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες ζάχαρη
200γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
1 μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
½ κούπα γάλα φρέσκο
1 μεγάλη κουταλιά σούπας νες καφέ
10 σταγόνες εσάνς βανίλιας

Για το γλάσο:
100γρ. κρέμα γάλακτος
100γρ. τυρί κρέμα
50γρ. ζάχαρη άχνη
1 μεγάλη κουταλιά σούπας νες καφέ

Για διακόσμηση:
Λίγους κόκκους καφέ (όχι τριμμένους)



Εκτέλεση:
Σε μία λεκάνη ανακατέψτε με μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέστε, το βούτυρο, και μετά από 3 λεπτά το γάλα μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει τον καφέ και την βανίλια. Στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και χτυπήστε για πέντε λεπτά. Ρίξτε το μείγμα σε μεγάλη μακρόστενη φόρμα.
Για να μη σας κολλήσει ποτέ το κέικ στη φόρμα αλείψτε την παντού με βιτάμ και στη συνέχεια πασπαλίστε την με τριμμένη φρυγανιά. Πετάξτε το περίσσευμα και ρίξτε μέσα το μείγμα του κέικ.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, σε αντιστάσεις, για 1 ώρα και 10 περίπου λεπτά.
Για το αν είναι έτοιμο το κέικ γνωρίζετε ότι πρέπει να βυθίσετε στη μία ώρα περίπου στο κέικ ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.
Προσοχή δεν ανοίγουμε το φούρνο ούτε βυθίζουμε μαχαίρι πριν τη μία ώρα.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζετε από το φούρνο και μετά από 5 λεπτά το ξεφορμάρετε.

Αφού κρυώσει ανακατέψτε όλα τα υλικά για το γλάσο μαζί με ένα αυγοδάρτη και περιχύστε το κέικ, πασπαλίστε με τους κόκκους του καφέ. Μμμμμμμμμμ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου