Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2015

Κέικ μπριός με άρωμα κανέλας!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

Για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι σκληρό
180 γρ. γάλα φρέσκο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη
10 γρ. αλάτι
100 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
5 σταγόνες υγρή βανίλια για άρωμα
1 αβγό για επάλειψη 

Για τη γέμιση:
100γρ. καστανή ζάχαρη
50γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Κανέλλα σε σκόνη

Για το πασπάλισμα:
Ζάχαρη καστανή

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το αλάτι, τα 2 αβγά, τη βανίλια και το γάλα. Σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα μας να ζεσταθεί ελαφρά αλλά όχι να γίνει καυτό. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με την μαγιά και ανοίγουμε μια λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνουμε τα υγρά μας από το κατσαρολάκι και ζυμώνουμε την ζύμη μας καλά-καλά.
Μόλις ομογενοποιηθεί η ζύμη μας  την αφήνουμε 45 λεπτά περίπου να φουσκώσει σχεδόν να διπλασιαστεί.
Όταν είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε δύο μέρη και τα ανοίγουμε με ένα πλάστη σε παραλληλόγραμμο σχήμα πάχους 3χιλ. περίπου. Απλώνουμε το βούτυρο πάνω στη ζύμη με ένα πινέλο. Πασπαλίζουμε με τα 100γρ. μαύρη ζάχαρη και μπόλικη κανέλα Τυλίγουμε σε ρολό το κάθε παραλληλόγραμμο και το κόβουμε σε 12 ισομερή  φέτες. Τοποθετούμε τις φέτες με την κομμένη επιφάνεια προς τα πάνω, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί θα ξαναφουσκώσουν, σε στρογγυλό ταψάκι αλουμινίου 32εκ ( στον πάτο έχουμε βάλει λαδόκολλα κομμένη ίση με την διάμετρο του πάτου) που το  έχουμε αλείψει με μαργαρίνη (γύρω-γύρω και την λαδόκολλα) και το βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 20 έως 25 λεπτά. Μόλις σχεδόν διπλασιαστεί ο όγκος του αλείφουμε με αβγό και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς  σε αντιστάσεις για 20 με 25 λεπτά.Όχι περισσότερο γιατί στεγνώνει πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου