Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Τούρτα πορτοκάλι!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

Για το παντεσπάνι:
1 κούπα ζάχαρη
4 αυγά (χτυπάμε χωριστά την μαρέγκα)
1 κούπα αλεύρι
¼ κούπας κακάο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
5-6 σταγόνες εσάνς βανίλια
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Για το σιρόπι:
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
Φλούδα ενός πορτοκαλιού

Για την κρέμα:
5 κούπες γάλα
7 κουταλιές σούπας γεμάτες ανθό αραβοσίτου
3 κουταλιές σούπας βιτάμ
1 ζαχαρούχο γάλα
1 φύλλο ζελατίνας
4-5 σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού
1/3 από ένα κουταλάκι του γλυκού χρώμα ζαχαροπλαστικής πορτοκαλί (χρησιμοποιώ αυτό που είναι σαν ζελέ στην υφή)

Για την επικάλυψη:
1 φακελάκι σαντιγί garni (+ 1 ποτήρι παγωμένο γάλα για την παρασκευή της)

Εκτέλεση: 
Θα χρειαστούμε ένα ταψάκι (ή ένα τσέρκι) για το ψήσιμο του παντεσπανιού 28 εκ. διάμετρο.

Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι χτυπώντας στο μίξερ πρώτα τα ασπράδια σε μαρέγκα. Τα αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε χτυπώντας τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, το μπέικιν και το κακάο, το ξύσμα και το άρωμα. Όταν τα υλικά μας ομογενοποιηθούν προσθέτουμε την μαρέγκα μας και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ και όχι με την βοήθεια του μίξερ.
Κόβουμε λαδόκολλα στο μέγεθος της βάσης του ταψιού μας και αφού την βουτυρώσουμε (χωρίς να ξεχάσουμε και τα πλάγια) ρίχνουμε το μείγμα μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170ο C , σε αντιστάσεις για 20 με 28 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και μετά από 5 λεπτά το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, αφαιρούμε την λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Όταν κρυώσει το χωρίζουμε στην μέση με την βοήθεια μιας κλωστής (χαράζουμε περιμετρικά με μαχαίρι και με μια μεγάλη κλωστή χωρίζουμε το παντεσπάνι στα 2).

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά.
Συνεχίζουμε με την κρέμα ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα το γάλα. Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο από το γάλα της κατσαρόλας πριν ζεσταθεί και μέσα σε αυτό διαλύουμε το κορν φλάουρ. Όταν ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ ανακατεύοντας γρήγορα μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Όταν δέσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την ζελατίνα που από πριν την έχουμε μαλακώσει βάζοντας την σε ένα μπολάκι με νερό κρύο και ανακατεύουμε καλά να λιώσει. Ρίχνουμε το βούτυρο, το εσάνς, το χρώμα και ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη να ενσωματωθούν τα υλικά. Η κρέμα μας είναι έτοιμη.
Αρχίζουμε το στήσιμο της τούρτας μας χρησιμοποιώντας ένα τσέρκι 28 εκ. Βάζουμε το μισό παντεσπάνι μέσα και το σιροπιάζουμε σιγά-σιγά με το μισό σιρόπι. Ρίχνουμε την μισή κρέμα από πάνω και βάζουμε και το άλλο μισό παντεσπάνι. Σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι και ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα.
Βάζουμε την τούρτα μας στο ψυγείο να παγώσει για 5-6 ώρες ή και ένα βράδυ.
Τελειώνουμε με την διακόσμηση της τούρτας μας που εγώ προτείνω με σαντιγί με ότι σας αρέσει από πάνω (π.χ. φρουί γλασέ, σταγόνες σοκολάτας, τριμμένη κουβερτούρα, γλυκό κουταλιού πορτοκάλι, καβουρντισμένα αμύγδαλα, κ.α.) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου