Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Γλυκό ψυγείου με μους κρέμα της Ιωάννας!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

1 γιαούρτι πλήρες
1 φάκελο σαντιγί garni Γιώτης + 1 ποτήρι γάλα για να την ετοιμάσουμε
½  κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 φάκελο ζελέ φράουλα διαλυμένο σε ένα μόνο ποτήρι ζεστό νερό
1 φάκελο ζελέ φράουλα που θα φτιάξουμε όπως ορίζει η συσκευασία (για το τελείωμα του γλυκού)
2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ ολικής άλεσης
Χυμό 1-2 πορτοκαλιών για να βουτήξουμε τα μπισκότα (μπορείτε και σε φρέσκο γάλα με λίγο κονιάκ ή συσκευασμένο χυμό της αρεσκείας σας)

Εκτέλεση:
Βουτάμε στιγμιαία τα μπισκότα στο χυμό πορτοκάλι και τα απλώνουμε σε ένα μεγάλο τετράγωνο πυρέξ σε δύο στρώσεις.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ την σαντιγί με το γάλα και όταν σφίξει προσθέτουμε το μισό ζαχαρούχο γάλα. Ετοιμάζουμε το ζελέ με το ένα ποτήρι ζεστό νερό και του προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας καλά. Ρίχνουμε και αυτό το μείγμα στην σαντιγί και χτυπάμε ελαφρά. Απλώνουμε το μίγμα πάνω στη βάση με τα μπισκότα και αφού σκεπάσουμε με μεμβράνη το βάζουμε στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες τουλάχιστον. Όταν παγώσει αρκετά έχουμε ετοιμάσει το 2ο ζελέ κανονικά (με τα 2 ποτήρια νερό, 1 ζεστό να τον διαλύσουμε και στην συνέχεια ένα κρύο) και τον ρίχνουμε σιγά-σιγά πάνω από το παγωμένο γλυκάκι μας. Το γυρνάμε στο ψυγείο να πήξει και το ζελέ και το γλυκάκι μας είναι έτοιμο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου