Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015

Σεμιφρέντο με φράουλες και κρέμα μπαλσάμικο!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Το γλυκάκι αυτό είναι συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου  με μικρές παραλλαγές από μένα. Είναι ένα παγωτάκι που ποιο πολύ θυμίζει γρανίτα μια και δεν έχει την λεία και βελούδινη υφή του παγωτού. Παρόλα αυτά είναι πολύ εμφανίσιμο, γρήγορο, εύκολο και πολύ καλή επιλογή για γλυκάκι την εποχή που οι φράουλες έχουν την τιμητική τους!!!

Υλικά:

500γρ. κρέμα γάλακτος 35%,  χτυπημένη σε κρέμα-σαντιγί
600γρ. φρέσκιες φράουλες
150γρ. άχνη ζάχαρη
4 κουταλιές σούπας κρέμα μπαλσάμικο

Για την σάλτσα φράουλα:
250γρ. φράουλες κομμένες σε φετούλες
5-6 φυλλαράκια μέντα ή δυόσμο
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας μπαλσάμικο

Για την διακόσμηση:
5-6 φρέσκιες φράουλες
Φυλλαράκια μέντας
Κρέμα μπαλσάμικο

Εκτέλεση:
Κόβουμε τα 600γρ. φράουλες στη μέση, τις πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη και περιχύνουμε με  μπαλσάμικο (4 κουταλιές), τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να μαριναριστούν.
Όταν είναι έτοιμες τις πολτοποιούμε στο μπλεντεράκι και τις ρίχνουμε στη χτυπημένη σε σαντιγί κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν θέλουμε ψιλοκόβουμε μερικές φρέσκιες φράουλες και τις προσθέτουμε.
Σε μεγάλη μακρόστενη φόρμα ρίχνουμε το μείγμα μας, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα φράουλα βάζοντας σε ένα τηγάνι όλα τα υλικά για τη σάλτσα εκτός της μέντα. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά και όταν κρυώσει ρίχνουμε και την μέντα ψιλοκομμένη.
Όταν το γλυκό μας είναι έτοιμο μπορούμε να το ξεφορμάρουμε βυθίζοντας στιγμιαία την φόρμα σε ζεστό νερό (στιγμιαία).

Ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα φράουλας, περιχύνουμε και με λίγο μπαλσάμικο, στολίζουμε αν θέλουμε με φραουλίτσες και φύλλα μέντας και σερβίρουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου