Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Μπριός με μαρμελάδα

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

Για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι σκληρό
180 γρ. γάλα χλιαρό προς ζεστό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη
10 γρ. αλάτι
100 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ

1 αβγό για επάλειψη
5 σταγόνες υγρή βανίλια για άρωμα

Για τη γέμιση:
400 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας (εγώ προτιμώ φράουλα)

Για το πασπάλισμα:
Ζάχαρη χοντρή 

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μίξερ το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, τα 2 αβγά, τη βανίλια και το γάλα. Μόλις ανακατευτούν τα υλικά μας και γίνουν μια σφικτή ζύμη, προσθέτουμε τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις ομογενοποιηθεί η ζύμη μας θα την αφήσουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί
Ανοίγουμε τη ζύμη μας με ένα πλάστη σε παραλληλόγραμμο σχήμα. Απλώνουμε τη μαρμελάδα  πάνω στη ζύμη. Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε 10 ισομερή  φέτες. Τοποθετούμε τις φέτες με την κομμένη επιφάνεια προς τα πάνω, σε μακρόστενη φόρμα αλουμινίου* μιας χρήσεως που έχουμε αλείψει με μαργαρίνη και βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 20 έως 25 λεπτά. Μόλις σχεδόν διπλασιαστεί ο όγκος του αλείφουμε με αβγό και πασπαλίζουμε με την χοντρή ζάχαρη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς  σε αντιστάσεις για 25 λεπτά.

*αν σας βγουν παραπάνω οι φέτες ή δεν χωράνε σε μια φόρμα μπορείτε να βάλετε και σε 2η φόρμα. Να έχετε υπόψη σας ότι θα φουσκώσουν πολύ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου