Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Ρολά κανέλας (Cinnamon rolls) με γλάσο τυριού!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Υλικά: 

Για τη ζύμη: 

5 κούπες αλεύρι σκληρό

1 και ½ κούπα γάλα φρέσκο

1και ½  φακελάκι ξηρή μαγιά

2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου

½ κούπα ζάχαρη

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

100 γρ. βούτυρο αγελάδος

15 σταγόνες υγρή βανίλια για άρωμα

 

Για τη γέμιση:

100 γρ. καστανή ζάχαρη

50γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο

3 κουταλιές της σούπας κανέλα

50 γρ. σταφίδες ξανθές

Για το γλάσο:

200γρ. τυρί κρέμα

30ml γάλα

3 κουταλιές σούπας γεμάτες άχνη

 

Εκτέλεση: 

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το βούτυρο και την ζάχαρη σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει του βούτυρο και η ζάχαρη. Θέλουμε ένα μείγμα ζεστό και καθόλου καυτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά ανακατεύοντας με αυγοδάρτη. Στο τέλος την βανίλια.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε  το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, και ανακατεύουμε Προσθέτουμε το υγρό μείγμα και αρχίζουμε να ομογενοποιούμε. Το μείγμα μας θα κολλάει ελαφρά στα χέρια μας αλλά δεν προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι.

 Μόλις ομογενοποιηθεί η ζύμη μας θα την σκεπάσουμε με σελοφάν και ένα πιάτο από πάνω και θα την αφήσουμε για 1 ½ περίπου ώρα να διπλασιαστεί. Ένα ζεστό περιβάλλον θα την βοηθήσει.
Ανοίγουμε τη ζύμη μας με ένα πλάστη σε παραλληλόγραμμο σχήμα. Αλείφουμε με ένα πινέλο το λιωμένο βούτυρο της γέμισης, πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα σε όλη την επιφάνεια.

 Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε 16 ισομερή  φέτες. Τοποθετούμε τις φέτες με την κομμένη επιφάνεια προς τα πάνω, σε μακρόστενη φόρμα αλουμινίου μιας χρήσεως που έχουμε βάλει λαδόκολλα και βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν  για 30 περίπου  λεπτά. Αν δεν μας χωρέσουν σε ένα σκεύος βάζουμε και σε δεύτερο. 




Μόλις σχεδόν διπλασιαστεί ο όγκος τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς  σε αντιστάσεις για 35 λεπτά. Μέχρι να πάρουν ένα ροδαλό ανοιχτό καφέ χρώμα.

Ετοιμάζουμε το γλάσο ανακατεύοντας πολύ καλά τα υλικά μας και αφού τα ρολά μας κρυώσουν ελαφρά τα περιχύνουμε και απολαμβάνουμε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου