Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Πίτες για σουβλάκια!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Υλικά:

Για 18 πίτες:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κούπα γάλα χλιαρό*
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας ρίγανη
Χλιαρό νερό τόσο όσο χρειαστεί *
 

Εκτέλεση:
Ξεκινάμε ετοιμάζοντας το ζυμαράκι μας.
Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το λάδι το γάλα, τη ζάχαρη και 4 κουταλιές από το αλεύρι μας. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι το οποίο καλό είναι να το κοσκινίσουμε, την ρίγανη, το αλάτι και τα ανακατεύουμε. Κάνουμε μια λακουβίτσα στο αλεύρι και προσθέτουμε το υγρό μείγμα.  Αρχίζουμε με το χέρι να αναδεύουμε τα υλικά μας προσθέτοντας νερό τόσο όσο μέχρι να αποκτήσουμε ένα ζυμάρι απαλό που δεν κολλάει στα χέρια αλλά όχι σφικτό. Να έχουμε υπόψη μας ότι όταν θα φουσκώσει θα είναι πολύ πιο διαχειρήσημο. Όταν έρθει στο σημείο που επιθυμούμε το μαζεύουμε σε μπάλα, το σκεπάζουμε και  αφήνουμε τη ζύμη  να διπλασιαστεί (περίπου μία (1) ώρα, ίσως και παραπάνω ).
Όταν το ζυμαράκι μας είναι έτοιμο, λαδώνουμε τα χέρια μας,  παίρνουμε ποσότητα στο μέγεθος ενός μεγάλου μανταρινιού. Το πλάθουμε σε μπαλίτσα και το αφήνουμε πάνω σε αλευρωμένη λαδόκολλα. Ετοιμάζουμε 18 μπάλες και αφού τις σκεπάσουμε τις αφήνουμε να ξεκουραστούν και να πάρουν τον όγκο τους για 15 με 20 λεπτά.
     Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Παίρνουμε μια μπάλα την πιέζουμε σε αλευρωμένο πάγκο να απλώσει και να πάρει το σχήμα της πίτας. Την βάζουμε στο τηγάνι μας και την ψήνουμε για 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά. Αν το σκεύος μας είναι πολύ καλό δεν λαδώνουμε την επιφάνεια του.

*προσοχή, το γάλα και το νερό πρέπει να είναι χλιαρά αλλά όχι καυτά για να μην κάψουμε και καταστρέψουμε την μαγιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου