Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Σούπα μπρόκολο αρωματισμένη με καπνιστό λουκάνικο!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:


1 μεγάλο μπρόκολο
2 πράσα  κομμένα σε χοντρές ροδέλες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε χοντρούς κύβους
2-3 κλωνάρια σέλινο
1 κύβο ζωμό κότας
3 κουταλιές βούτυρο για σοτάρισμα
1 κούπα γάλα φρέσκο
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 έξτρα κουταλιά βούτυρο
30γρ. περίπου καπνιστό λουκάνικο
 γιαούρτι για το σερβίρισμα
Λίγους κόκκους κόκκινο πιπέρι
Αλάτι
Γλυκιά πάπρικα

Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το βούτυρο και όταν κάψει προσθέτουμε το μπρόκολο, τα πράσα, το κρεμμύδι και το λουκάνικο. Σοτάρουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε νερό τόσο όσο να σκεπάσουμε τα λαχανικά και λίγο παραπάνω. Βάζουμε αλάτι κατά προτίμηση, το σέλινο κομμένο σε μεγάλα μέρη και τον κύβο,  και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου ωσότου μαλακώσουν τα λαχανικά.
Στη συνέχεια πολτοποιούμε όλα τα λαχανικά με το ζουμάκι τους είτε με ραβδομπλέντερ, είτε στο γνωστό ζαβολάκι, είτε σε μπλέντερ, τόσο όσο να ομογενοποιηθεί το μείγμα και τα γυρνάμε σε κατσαρόλα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα με το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε το βούτυρο (την μια έξτρα κουταλιά) και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στα πολτοποιημένα λαχανικά και ομογενοποιούμε με σύρμα. Προσθέτουμε αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Σερβίρουμε τη σούπα μας προσθέτοντας στο κέντρο κάθε πιάτου μια κουταλιά σούπας γιαούρτι (δεν το ανακατεύουμε), και λίγους κόκκους κόκκινου πιπεριού για έξτρα άρωμα και γεύση

Απολαύστε την!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου