Σάββατο, 2 Μαΐου 2015

Χανιώτικο μπουρέκι!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

Για 8 άτομα:
5 μεγάλα κολοκύθια κομμένα σε λεπτές φέτες (κατά μήκος)
3 μεγάλες φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κιλό χανιώτικη μυζήθρα
200γρ. τυρί ρεγκάτο
1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
Αλάτι- πιπέρι
Αλεύρι για να αλευρώσουμε τα κολοκύθια μας


Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τον δυόσμο.
Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί ή πυρέξ και ρίχνουμε στον πάτο του το λάδι.Αρχίζουμε να αλευρώνουμε μία-μία τις φέτες κολοκυθιού και να τις στρώνουμε στο σκεύος μας. Όταν ολοκληρωθεί η πρώτη στρώση ρίχνουμε από πάνω σποραδικά μέρος από το μείγμα με τις ντομάτες καθώς και μέρος απο την μυζήθρα μας. Πασπαλίζουμε και με λίγο ρεγκάτο και συνεχίζουμε με την επόμενη στρώση, αλευρωμένα κολοκύθια, μείγμα, τυριά κ.λ.π .Όταν τελειώσουν τα υλικά μας (φροντίζουμε στο τελείωμα να ρίξουμε μείγμα, μυζήθρα και τυρί μπόλικο) με ένα μαχαίρι κόβουμε σε μερίδες το μπουρέκι μας, του ρίχνουμε 1 ποτήρι νερού λάδι, αλάτι πιπέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, σε αντιστάσεις περίπου για 1 ώρα και 30 λεπτά. Τσεκάρουμε να έχουν μαλακώσει τα κολοκύθια και αν έχει ροδίσει αρκετά αλλά χρειάζεται ακόμα ψήσιμο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο μέχρι να ολοκληρωθεί το ψήσιμο.


Σημ: κάποιοι βάζουν και ροδέλες πατάτας στο ενδιάμεσο, μπορείτε και σεις. Επίσης γίνεται και μπουρέκι με φύλλο πάνω κάτω αλλά το παραδοσιακό μας Χανιώτικο μπουρέκι είναι όπως σας το περιγράφω με την μόνη προσθήκη από μένα του έξτρα τυριού ρεγκάτο για πιο πλούσια γεύση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου