Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

Σολομός ψητός

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Ψαράκι με ιδιαίτερη γεύση που ή την λατρεύεις ή την μισείς. Παρόλα αυτά η διατροφική του αξία είναι μεγάλη μια και είναι πλούσια πηγή σε ω3 λιπαρά οξέα απαραίτητα και θαυματουργά για την υγεία μας. Δοκιμάστε τον, το αξίζει….

Υλικά:

Για 4 άτομα:


4 φέτες φρέσκου σολομού
4 φέτες λεμονιού
Ξύσμα λεμονιού
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Αλατίζουμε τις φέτες σολομού, βάζουμε ρίγανη, πιπεράκι και λίγο ξύσμα λεμονιού.
Τις αφήνουμε μια ωρίτσα να μαριναριστούν και σε ένα ταψί με λαδόκολλα τις απλώνουμε και βάζουμε πάνω σε κάθε μια από μια φέτα λεμόνι.
Τις βάζουμε στο φούρνο στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε στο γκριλ γύρω στα 12 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε με βραστά χορταράκια ή βραστά λαχανικά (μπρόκολο, κουνουπίδι) ή τέλος πάντων με ότι μας αρέσει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου