Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

Πίτσα ή λουκανικόπιτα?????

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

Για το ζυμάρι:
αλεύρι για όλες τις χρήσεις (τόσο όσο να μη μας κολλάει το ζυμάρι στα χέρια)
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κούπα γάλα χλιαρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Ρίγανη

Για τη σάλτσα:
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ πολτοποιημένα ή 5 φρέσκιες τριμμένες ντομάτες
3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
5 κουταλιές σούπας λάδι
Λίγο αλάτι
Και ότι άλλο εσείς προτιμάτε μπορείτε να το προσθέσετε (π.χ. μανιτάρια, πιπεριές κ.λ.π.)

Επίσης:
5 ή 6 μεγάλα λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
150 γρ. Τυρί ρεγκάτο
150 γρ. Τυρί μοτσαρέλα

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας το ζυμαράκι μας πολύ απλά ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε μέχρι να μη μας κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε το σκεύος με τη ζύμη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί (περίπου 45 λεπτά).
 
Για τη σάλτσα:
Όση ώρα περιμένουμε το ζυμάρι ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και όλα τα υλικά μας μαζί. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά της, περίπου 15 λεπτά με 20.

Όταν το ζυμαράκι μας είναι έτοιμο παίρνουμε ένα ταψάκι μιας χρήσης αλουμινίου και το λαδώνουμε. Ανοίγουμε το ζυμάρι σε στρογγυλό φύλλο σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από το ταψάκι. Το απλώνουμε στο ταψάκι και βάζουμε περιμετρικά τα λουκάνικα το ένα δίπλα στο άλλο. Γυρίζουμε το φύλλο που περισσεύει προς τα μέσα και καλύπτουμε τα λουκάνικα πιέζοντας ελαφρά. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα τυλιγμένα λουκάνικα σε φάρδος περίπου 2 εκ, και τα γυρίζουμε να "κοιτάνε"  προς τα πάνω. Σε αυτή τη φάση επειδή το ταψάκι θα σας δυσκολέψει να τα γυρίσετε, κόψτε το γύρω-γύρω και ανοίξτε το (το ταψάκι)
 Βάζουμε τη σάλτσα μας στο κέντρο και απλώνουμε πάνω της τα τυριά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις, στους 200ο C, για 10 με 15 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου