Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

Χοχλιοί μπουμπουριστοί!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
      Γνωρίζω ότι οι χοχλιοί αποτελούν για πολλούς δύσκολη διατροφική επιλογή ακόμα και για μας τους Κρητικούς πόσο μάλλον για τους παρά έξω. Για μένα όμως είναι απλά ένας  τέλειος, πεντανόστιμος, λαχταριστός και super γκουρμέ μεζές!!! Όπως και αν τους μαγειρεύουμε (μπουμπουριστούς, με χόντρο, κοκκινιστούς με κολοκυθάκια και πατάτες, βραστούς) είναι για το τραπέζι μας ξεχωριστή λιχουδιά. Αν τους έχουμε μαζέψει και μόνοι μας…ακόμη καλύτερα!!!


Υλικά:

1 κιλό χοχλιούς καθαρισμένους
1 ½  νεροπότηρο ξύδι
Αλεύρι
Φρέσκο δεντρολίβανο
Αλάτι πιπέρι


Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε τους χοχλιούς να βράσουν για 5 λεπτά. Με αυτό το λίγο βράσιμο αποφεύγουμε να βγάλουν τις κολλώδεις εκκρίσεις κατά το τηγάνισμα. Στην συνέχεια τους αλευρώνουμε από την πλευρά που βγαίνουν αφού πριν έχουμε προσθέσει αλάτι και πιπέρι στο αλεύρι.
Σε τηγάνι που έχει κάψει το λάδι τους βάζουμε έναν-έναν με την ανοιχτή αλευρωμένη πλευρά προς τα κάτω, ρίχνουμε και μπόλικο δεντρολίβανο και τους τηγανίζουμε για 10 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε το ξύδι και τους αφήνουμε άλλα 5 λεπτά να βράσουν.

Έτοιμοι!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου