Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Κέικ μπανάνα με γλάσο σοκολάτας!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

Για το κέικ:
1 ποτήρι λάδι ραφινέ (σπορέλαιο)
4 αυγά
2 ποτήρια ζάχαρη (από το 2ο ποτήρι να λείπουν 2 δάχτυλα)
3  ποτήρια αλεύρι
1 μπέικιν  πάουντερ
4 ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες με πιρούνι


Για την επικάλυψη σοκολάτας:
100γρ. κουβερτούρα
1 μπανάνα
100γρ. καρύδι τριμμένο


Εκτέλεση:

Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε με μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το λάδι, Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και αφού ομογενοποιηθεί προσθέτουμε και τις λιωμένες μπανάνες. Χτυπάμε για πέντε λεπτά και το ρίχνουμε στην φόρμα μας.
(Για να μη σας κολλήσει ποτέ το κέικ στη φόρμα αλείψτε την παντού με βιτάμ και στη συνέχεια πασπαλίστε την με τριμμένη φρυγανιά. Πετάξτε το περίσσευμα και ρίξτε μέσα το μείγμα του κέικ.)
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 1 ώρα και 10 περίπου λεπτά.
Για το αν είναι έτοιμο το κέικ γνωρίζετε ότι πρέπει να βυθίσετε στη μία ώρα περίπου στο κέικ ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.
Προσοχή δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν τα 45 λεπτά ούτε βυθίζουμε μαχαίρι πριν τη μία ώρα.
Αν δείτε μετά τα 45 ή 50 λεπτά ότι έχει ροδίσει αρκετά μπορείτε να το σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζετε από το φούρνο και μετά από 5 λεπτά το ξεφορμάρετε.
Το αφήνουμε να κρυώσει.


Ετοιμάζουμε και το γλάσο μας λιώνοντας την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και την μπανάνα την πολτοποιούμε εντελώς στο μπλεντεράκι μας. Την ρίχνουμε στην λιωμένη κουβερτούρα και αφού έχει κρυώσει το κέικ μας το περιχύνουμε. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου