Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Τούρτα με κιτ-κατ!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Θα είμαι ειλικρινής, σε αυτήν την συνταγή εγώ σχεδόν δεν έκανα τίποτα και παρόλο που ντρέπομαι, ομολογώ ότι τα περισσότερα υλικά είναι …έτοιμα!!! Ε, μια στο τόσο ας δημιουργήσουμε ξεκούραστα….

Υλικά:

Για την βάση:
1 συσκευασία έτοιμο παντεσπάνι
σοκολάτας (3 βάσεις)
Για την εσωτερική κρέμα:
6 ποτήρια νερού γάλα
7 καλά γεμάτες κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 αυγά
120γρ. βιτάμ
5 σταγόνες υγρή βανίλια

Για την επικάλυψη:
1 φάκελο garni με κακάο (στιγμής) Γιώτης

Για την διακόσμηση:
10 συσκευασίες κιτ-κατ
1 μεγάλο σακουλάκι m&m 

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε την κρέμα ζεσταίνοντας σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη. Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο από το γάλα της κατσαρόλας πριν ζεσταθεί και μέσα σε αυτό διαλύουμε το κορν φλάουρ. Όταν ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ ανακατεύοντας γρήγορα μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Όταν δέσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, τη βανίλια, και το αυγό που έχουμε από πριν χτυπήσει και την ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη να ενσωματωθούν τα υλικά. Η κρέμα μας είναι έτοιμη.
Παίρνουμε ένα ρυθμιζόμενο τσέρκι και το ρυθμίζουμε στο μέγεθος που είναι τα παντεσπάνια μας. Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι και ρίχνουμε πάνω το 1/3 της κρέμας μας. Συνεχίζουμε με το επόμενο και τελειώνουμε καλύπτοντας την τελευταία στρώση κρέμας. Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά την βάζουμε για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Ετοιμάζουμε την κρέμα στιγμής garni σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και πάνω στην παγωμένη τούρτα μας ρίχνουμε μια ποσότητα ώστε να καλύψουμε την επιφάνεια  και την στρώνουμε ομοιόμορφα. Αφαιρούμε τώρα το τσέρκι και καλύπτουμε και τα τοιχώματα της τούρτας μας. Χωρίζουμε τα κιτ-κατ ανά 2 και τα κολλάμε στα πλαϊνά της τούρτας μας το ένα δίπλα στο άλλο. Τα δένουμε με μια πιο όμορφη κορδέλα από την δική μου…. και ρίχνουμε από πάνω τα m&m.
Η τούρτα μας είναι έτοιμη για να ξετρελάνει τα μικρά και μεγάλα παιδάκια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου