Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Πίτσα "Στεφάνι"

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Για 3 πίτσες

Υλικά:

Για τη σάλτσα:
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ πολτοποιημένα ή 5 φρέσκιες τριμμένες ντομάτες
3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
5 κουταλιές σούπας λάδι
Λίγο αλάτι

Και ότι άλλο εσείς προτιμάτε μπορείτε να το προσθέσετε (π.χ. μανιτάρια, πιπεριές κ.λ.π.)

Για το ζυμάρι:
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κούπες χλιαρό νερό
αλεύρι για όλες τις χρήσεις τόσο όσο να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια σας
1 φακελάκι μαγιά ξηρή

Για την επιφάνεια της πίτσας:
200 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
200 γρ. τυρί μοτσαρέλα τριμμένο

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας το ζυμαράκι μας πολύ απλά ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε μέχρι να μη μας κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε το σκεύος με τη ζύμη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί (περίπου 45 λεπτά ).
 
Για τη σάλτσα:
Όση ώρα περιμένουμε το ζυμάρι ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και όλα τα υλικά μας μαζί. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά της, περίπου 15 λεπτά με 20.

Όταν διπλασιαστεί η ζύμη μας την χωρίζουμε σε τρία μέρη και κάθε μέρος το κάνουμε μια μπάλα. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα, την αλευρώνουμε και απλώνουμε την μια μπάλα με τα χέρια ανοίγοντας  την σε δίσκο διαμέτρου περίπου 22 εκ. Με ένα καπάκι μπουκαλιού ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο. Χαράζουμε πολύ επιφανειακά με ένα μαχαίρι ένα κύκλο στο μέσω του δίσκου μας και κόβουμε σε 8 μέρη, ακτίνες που ξεκινούν από την τρύπα του δίσκου μέχρι το σημείο που έχουμε χαράξει. Στο ολόκληρο και ανέπαφο κομμάτι του δίσκου μας, βάζουμε σάλτσα και ρίχνουμε και από τα 2 τυριά μας.
Τώρα παίρνουμε το κάθε κομμάτι που έχουμε κόψει και το διπλώνουμε πάνω από τα τυριά μας μέχρι να πάει κάτω από το ζυμάρι μας. Επαναλαμβάνουμε με όλα τα κομμένα κομμάτια και το στεφάνι μας είναι έτοιμο.
Την ίδια διαδικασία κάνουμε και με καθένα από τις άλλες δύο μπάλες ζύμης.
Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο c, αντιστάσεις, για 10 με 15 λεπτά μέχρι να γίνει σχετικά τραγανή η ζύμη μας.
  
Αν δυσκολεύεστε σας παραπέμπω στον παρακάτω σύνδεσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου