Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2015

Μοσχάρι ή χοιρινό με δαμάσκηνα και βερίκοκα

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι ή χοιρινό για κατσαρόλα
15 ξηρά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
15 ξηρά βερίκοκα
½ φλιτζάνα κονιάκ
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
4 πράσα
Χυμό ενός μεγάλου πορτοκαλιού
2 κουταλιές βούτυρο για σωτάρισμα
½ κούπα ελαιόλαδο

Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το βούτυρο και όταν κάψει προσθέτουμε το κρέας που έχουμε επιλέξει. Το γυρίζουμε συχνά ώστε να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Όταν γίνει αυτό το σβήνουμε με το κονιάκ και περιμένουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι που έχουμε κόψει στα τέσσερα και τα πράσα τα οποία έχουμε χωρίσει σε μεγάλα κομμάτια. Αφού σωταριστούν και αυτά λίγο προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και μισή κούπα νερό, αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι  και αφήνουμε να βράζει το φαγητό σε χαμηλή θερμοκρασία, σκεπασμένο για μία ώρα τουλάχιστον. Στην μία ώρα βάζουμε και τα ξερά φρούτα. Παρακολουθούμε το φαγητό μας και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Όταν το κρέας μας μαλακώσει αρκετά το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Μπορείτε να το σερβίρετε με άσπρο ρύζι τύπου basmati ή χοντροκομένες τηγανητές πατάτες.
Χρόνος ψησίματος: γύρω στις 2 ώρες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου