Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Ριζότο με ποικιλία μανιταριών και λάδι τρούφας!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

Για 4-6 άτομα:
2 νεροπότηρα ρύζι αρμπόριο ή Καρολίνα
4 μανιτάρια πόρτο μπέλο κομμένα σε φέτες
100γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
100ml κονιάκ
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 κύβους νοστιμιάς κοτόπουλο
100 ml κρέμα γάλακτος
1 μεγάλη κουταλιά σούπας βούτυρο αγελάδος
100γρ. τριμμένη παρμεζάνα
5-6 σταγόνες λάδι τρούφας (αν δεν σας αρέσει το ιδιαίτερο αυτό άρωμα μπορείτε να το παραλείψετε)
4 νεροπότηρα βραστό νερό
Πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το κονιάκ και τα αποξηραμένα πορτσίνι με το κονιάκ και τα μουλιάζουμε για μισή τουλάχιστον ώρα.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και αφού ζεσταθεί καλά προσθέτουμε τα πόρτο μπέλο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. Ρίχνουμε και τα μουλιασμένα πορτσίνι με τους κύβους νοστιμιάς και σοτάρουμε για 3-4 επιπλέον λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε και αυτό με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γυαλίσει λίγο. Σε αυτό το σημείο αρχίζουμε να προσθέτουμε το νερό σταδιακά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι μας και χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα.
Αν χρειαστούμε λίγο παραπάνω νερό από τη συνιστώμενη ποσότητα, προσθέτουμε. Όταν μαλακώσει το ρύζι μας προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, και το λάδι τρούφας, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε το τηγάνι μας από την εστία.

Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και μαϊντανό αν σας αρέσει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου