Υλικά:
600γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
300γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
1 μπέικιν πάουντερ
1 σφηνάκι κονιάκ
Ξύσμα δύο λεμονιών
100γρ. άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει και
προσθέτουμε τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά και ρίχνουμε το κονιάκ,
το ξύσμα, το μπέικιν και τμηματικά το αλεύρι. Όταν η ζύμη μας ομογενοποιηθεί
(αν δεν μπορεί να την ζυμώσετε στο μίξερ ζυμώστε την με το χέρι), αλευρώνουμε
μια επιφάνεια, παίρνουμε ένα μέρος και το ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλο πάχους
3χλστ. Και με ένα πουπ πατ σε ότι σχήμα μας αρέσει αρχίσουμε να κόβουμε μπισκοτάκια.
Στα μισά από αυτά με πολύ μικρότερο κουπ πατ ή με ένα μικρούλι καπάκι αφαιρούμε
από τα μισά μπισκότα μας το κέντρο τους (δημιουργούμε μια τρύπα).
Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 175ο
C, για 15 μόνο λεπτά.
Όταν κρυώσουν παίρνουμε τα μπισκοτάκια με την τρύπα και τα
πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Στα ολόκληρα
μπισκοτάκια βάζουμε λίγη μαρμελάδα στο κέντρο και τα σκεπάζουμε με τα
αχνισμένα.
Απολαύστε τα με το καφεδάκι σας και θα με θυμηθείτε….
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου