Μια υπέροχη συνταγή, νόστιμη, υγιεινή και νηστίσιμη
για όσους τηρούν και τις παραδόσεις…..
Υλικά:
Για 40 -50 περίπου μπισκότα
160 γρ. αραβοσιτέλαιο
160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 γρ. νιφάδες βρώμης περασμένες από το multi
130 γρ. μαύρη ζάχαρη
160 γρ. νιφάδες βρώμης περασμένες από το multi
130 γρ. μαύρη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας μέλι
½ φακελάκι
μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
5 σταγόνες υγρή βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
5 σταγόνες υγρή βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα
μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
Στη συνέχεια με ένα
κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε ποσότητα περίπου όσο ένα μικρό καρύδι, το
πλάθουμε σε μπαλίτσα και το τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Το πιέζουμε
ελαφρά να απλώσει (πολύ λίγο). Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο ζυμάρι φροντίζοντας
να αφήνουμε αρκετό χώρο ανάμεσα τους γιατί απλώνουν κατά το ψήσιμο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο
στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις.
Ψήνουμε το κάθε ταψί για 15
περίπου λεπτά.
Θα καταλάβουμε ότι τα μπισκότα είναι έτοιμα όταν έχουν ροδίσει .
Θα καταλάβουμε ότι τα μπισκότα είναι έτοιμα όταν έχουν ροδίσει .
Προσοχή, όταν τα βγάλετε από
τον φούρνο τα μπισκότα θα είναι πολύ μαλακά. Μην τα βγάλετε, αφήστε τα όπως
είναι στο ταψί μέχρι να κρυώσουν.
Αντι για Αραβοσιτελαιο μπαίνει ελαιόλαδο;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία!!!Τελεια!!! Εγώ έβαλα ελαιόλαδο αντι αραβοσιτελαιο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι οντως πολυ ωραία.Δοκιμαστε τα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈγιναν τέλεια! Το λάδι μισό ηλιέλαιο και μισό ελαιόλαδο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓινονται πολυ τραγανα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπισης μπορω να βαλω μισο βουτυρο και μισο ηλιελαιο και να γινουν τραγανα;