Υλικά:
100 γρ.
κουάκερ
100 γρ.
κορν φλέικς ολικής άλεσης
100 γρ.
φιλέ αμύγδαλο
100 γρ.
καθαρισμένο ηλιόσπορο
100 γρ, κολοκυθόσπορο
100 γρ.
κράνμπερι
100 γρ.
σταγόνες κουβερτούρα (προαιρετικά)
6-7 σταγόνες εσάνς βανίλιας
Για την ενοποίηση των υλικών (σιρόπι):
60 γρ.
βούτυρο ή βιτάμ
160 γρ.
μέλι
100 γρ.
καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός της σοκολάτας και τα
ανακατεύουμε ελαφριά. Σε ένα κατσαρολάκι ή μπρίκι βάζουμε τα υλικά για το
σιρόπι και μόλις αρχίσουν να βράζουν τα αποσύρουμε από την εστία. Ρίχνουμε το
σιρόπι στο μείγμα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Στο τέλος ρίχνουμε και την
σοκολάτα αν το επιθυμούμε.
Σε ένα ταψί τετράγωνο της κουζίνας απλώνουμε λαδόκολλα και
ρίχνουμε το μείγμα να πάει παντού, το σκεπάζουμε με μια άλλη λαδόκολλα και το
πιέζουμε ελαφριά.
Ψήνουμε στους 180ο C, σε αντιστάσεις για 16 με 18 λεπτά. Αφήνουμε
να κρυώσει εντελώς και μετά τεμαχίζουμε με πολύ κοφτερό μαχαίρι όπως μας αρέσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου