Υλικά:
Για 4 άτομα
4 μεγάλες ντομάτες
4 μέτρια κολοκυθάκια
4 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης +1 επιπλέον για την γέμιση
τριμμένη
Αν έχετε ή αν βρείτε και μερικούς κολοκυθανθούς θα είναι
τέλειοι να τους γεμίσετε (το ίδιο ισχύει και για μερικά αμπελόφυλλα)
Για την γέμιση:
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
Προσθέτουμε και όλο το περιεχόμενο που έχουμε αφαιρέσει από
τα λαχανικά ντομάτες, κολοκύθια) αφού τα τρίψουμε στο μπλεντεράκι + την
τριμμένη πιπεριά Φλωρίνης
1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
Εκτέλεση:
Ξεκουφίζουμε πρώτα τα λαχανικά μας μα ένα κουταλάκι και
ανοίγουμε τις πιπεριές από πάνω. Τρίβουμε στο μπλεντεράκι το εσωτερικό από τις
ντομάτες και τις πιπεριές και μαζί με την τριμμένη πιπεριά τα αραδιάζουμε σε
ένα μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά που αναφέρονται στη γέμιση και αφού
αλατίσουμε ελαφριά το εσωτερικό των λαχανικών, αρχίζουμε να τα γεμίζουμε με την
γέμιση μας, να τα κλείνουμε με τα καπάκια τους που έχουμε κρατήσει και τα
βάζουμε σε ένα ταψί. Όταν ολοκληρώσουμε το γέμισμα θα παρατηρήσουμε ότι μας
έχει μείνει γέμιση. Την ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι και τα υγρά της τα σκορπάμε
πάνω από τα γεμιστά μας στο ταψί. Σκεπάζουμε καλά το ταψί μας με αλουμινόχαρτο
και μετά από 45 περίπου λεπτά ξεσκεπάζουμε να ροδίσει το φαγάκι μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για μία ώρα περίπου. Είναι
έτοιμα όταν έχουν μαλακώσει τα λαχανικά μας αλλά και το ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου