Υλικά:
1 κουνουπίδι γύρω στο 1 κιλό πλυμένο και κομμένο σε μεγάλες φούντες
2 ντομάτες τριμμένες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2-3 κλωνάρια σέλινο χοντροκομμένο
½ νεροπότηρο ελαιόλαδο
½ του νεροπότηρου κρασί
½ νεροπότηρο νερό
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και όταν
ζεσταθεί προσθέτουμε
το κουνουπίδι και το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί
και προσθέτουμε την ντομάτα, το σέλινο και το νερό. Αλατίζουμε, πιπερώνουμε και
αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτέ και μετά συνεχίζουμε
το μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία, με σκεπασμένη κατσαρόλα για 25 περίπου λεπτά.
Καρφώνουμε με ένα πιρούνι το κουνουπίδι μας και αν έχει μαλακώσει το κοτσάνι
του είναι έτοιμο. Σε περίπτωση που χρειαστεί κατά την διάρκεια του μαγειρέματος
προσθέτουμε λίγο νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου