Υλικά:
Για 4 άτομα:
Για τον σολομό:
4 φέτες φρέσκο σολομό χωρίς το δέρμα
2 λάιμ κομμένα σε στρογγυλές φέτες
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ (γύρω στα 50 γρ. ) κομμένο σε ραβδάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε καρέ
4 κουταλιές σόγια σως
Αλάτι – πιπέρι
½ κιλό μπρόκολο κομμένο σε μικρές φουντίτσες
½ κιλό κουνουπίδι κομμένο σε μικρές φουντίτσες
2 μεγάλα καρότα κομμένα σε φέτες
Χυμό από ένα λάιμ
4 κουταλιές σόγια σως
Αλάτι
Εκτέλεση:
Απλώνουμε 1 μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο στον πάγκο μας και
από πάνω δύο κόλλες αντικολλητικό χαρτί
και αφήνουμε πάνω τα κομμάτια του σολομού. Αραδιάζουμε πάνω στον σολομό τις
φέτες λάιμ, το τζίντζερ, την πιπεριά και περιχύνουμε με την σόγια σως.
Αλατίζουμε και πιπερώνουμε το σολομό μας.
Σκεπάζουμε με ακόμα ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και αρχίζουμε
να κλείνουμε το φαγητό μας πιάνοντας γύρω-γύρω και τα 2 κομμάτια αλουμινόχαρτο
δημιουργώντας ένα αυτοσχέδιο ταψάκι.
Το βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
200ο C , για 25΄ .
Σερβίρεται τέλεια με λαχανικά σοταρισμένα (μπρόκολο,
κουνουπίδι, καρότο) τα οποία θα ετοιμάσετε ως εξής:
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο βούτυρο και όταν
ζεσταθεί πολύ προσθέτουμε τα λαχανικά μας που έχουμε από πριν πλύνει και κόψει
σε μικρά μπουκετάκια (για το κουνουπίδι και μπρόκολο) και σε φέτες ή ραβδάκια
τα καρότα.
Τα αλατίζουμε και προσθέτουμε επίσης το τζίντζερ για να
αρωματιστούν. Τα ανακατεύουμε για 5-7 λεπτά και τα περιχύνουμε με την σόγια και
το χυμό λάιμ.
Τα σερβίρουμε ζεστά και τραγανά σαν ζεστή σαλάτα με το
σολομό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου