Υλικά:
1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
1 νεροπότηρο γεμάτο ζάχαρη
1 νεροπότηρο φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 σφηνάκι κονιάκ
1 μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Ξύσμα 2 πορτοκαλιών
50 γρ, περίπου καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα των
μπισκότων
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το λάδι, το χυμό, το κονιάκ, το
ξύσμα, την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο και την σόδα και ανακατεύουμε με ένα
αυγοδάρτη. Στη συνέχεια αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και να ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια
ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Την αφήνουμε για μισή ώρα περίπου και μετά παίρνουμε
κομμάτι-κομμάτι, το ανοίγουμε με πλάστη σε πάχος 3χλστ. και με ένα στρογγυλό
κουπ-πατ κόβουμε σε μπισκοτάκια και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τα
πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους
180ο C, για
18 με 20 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου