Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Κέικ λεμόνι με γλάσο λεμονιού!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

Για το κέικ:
100 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
200γρ. γιαούρτι
250 γρ.  ζάχαρη
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
1 μπέικιν  πάουντερ
Ξύσμα δύο λεμονιών

Για το γλάσο:
200 γρ. ζάχαρη άχνη
Χυμό μισού λεμονιού
λίγο ζεστό νεράκι (ελάχιστο, 1-2 κουταλιές της σούπας)
Απειροελάχιστη ποσότητα κίτρινου χρώματος ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση:
       Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε με μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα και τέλος  το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε για πέντε λεπτά.
Κατάλληλη φόρμα για αυτήν την ποσότητα είναι μια μακρόστενη μήκους 28εκ ή 30εκ.
        Για να μη σας κολλήσει ποτέ το κέικ στη φόρμα αλείψτε την παντού με βιτάμ και στη συνέχεια πασπαλίστε την με τριμμένη φρυγανιά. Πετάξτε το περίσσευμα και ρίξτε μέσα το μείγμα του κέικ.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο κελσίου για 45 με 50 περίπου λεπτά.
Για το αν είναι έτοιμο το κέικ γνωρίζετε ότι πρέπει να βυθίσετε στα 45 λεπτά περίπου στο κέικ ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.
Προσοχή δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν τα 45 λεπτά ούτε βυθίζουμε μαχαίρι πριν.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε  από το φούρνο και μετά από 5 λεπτά το ξεφορμάρουμε, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και το περιχύνουμε με το γλάσο που έχουμε ετοιμάσει ανακατεύοντας όλα τα υλικά παρασκευής του.

 Για την διακόσμηση χρησιμοποίησα φλούδα λεμονιού και φύλλα από λουλούδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου