Υλικά:
3 φλιτζάνες ζάχαρη άχνη
2 αυγά
1 φλιτζάνα γεμάτη φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 φακελάκι μπέικιν
πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 σφηνάκι κονιάκ ή μπράντι
10 σταγόνες εσάνς βανίλιας ή πορτοκαλιού
400γρ. κουβερτούρα (την λιώνουμε σε μπεν-μαρί)
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να
αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά, το χυμό μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη
σόδα, το κονιάκ, το εσάνς και λίγο αλεύρι (μια χούφτα) και ομογενοποιούμε το
μείγμα με το μίξερ. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι αλλά τώρα ανακατεύουμε
με το χέρι μας και όχι πια με το μίξερ. Όταν η ζύμη αρχίζει να μην κολλάει στα
χέρια μας σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι και την αφήνουμε κανένα 20λεπτο να
ξεκουραστεί, στην συνέχεια παίρνουμε κομμάτι κομμάτι και την ανοίγουμε με τον
πλάστη ή με το χέρι σε φύλλο πάχους ½ εκατοστό.
Κόβουμε με κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε και τα
αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο
C για
15 λεπτά και όταν κρυώσουν βουτάμε το μισό τους μέρος σε λιωμένη κουβερτούρα
που έχουμε ετοιμάσει σε μπεν-μαρί. Τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα και περιμένουμε να
κρυώσουν πριν τα αποθηκεύσουμε ή σερβίρουμε.
Σημ: για να μην παραξενευτείτε σας ενημερώνω ότι τα
μπισκοτάκια αυτά δεν είναι πολύ τραγανά αλλά θα έλεγα ότι είναι προς το μαλακό…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου