Κυκλοφορήσαμε...

Το βιβλίο μου κυκλοφόρησε και θα χαρώ να μοιραστώ μαζί σας τις γευστικές μου προτάσεις.

Κυκλοφορεί σε Ελληνικά αλλά και άλλες οκτώ γλώσσες.

Μια πρωτότυπη μαγειρική έκδοση με πάνω από 120 συνταγές από φαγητά και γλυκά, σε σχήμα όμορφο και χρηστικό.

Για να το προμηθευτείτε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο efialif@yahoo.gr

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Μπισκότα βουτύρου με σοκολάτα!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF
Υλικά:

3 φλιτζάνες ζάχαρη άχνη
2 αυγά
1 φλιτζάνα γεμάτη φρέσκο χυμό πορτοκάλι
400 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου (αγελάδος οπωσδήποτε)
1  φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 σφηνάκι κονιάκ ή μπράντι
10 σταγόνες εσάνς βανίλιας ή πορτοκαλιού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις τόσο όσο η
ζύμη να μη μας κολλάει στα χέρια (γύρω στο 1 κιλό)

400γρ. κουβερτούρα (την λιώνουμε σε μπεν-μαρί)


Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά, το χυμό μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα, το κονιάκ, το εσάνς και λίγο αλεύρι (μια χούφτα) και ομογενοποιούμε το μείγμα με το μίξερ. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι αλλά τώρα ανακατεύουμε με το χέρι μας και όχι πια με το μίξερ. Όταν η ζύμη αρχίζει να μην κολλάει στα χέρια μας σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι και την αφήνουμε κανένα 20λεπτο να ξεκουραστεί, στην συνέχεια παίρνουμε κομμάτι κομμάτι και την ανοίγουμε με τον πλάστη ή με το χέρι σε φύλλο πάχους ½  εκατοστό. Κόβουμε με κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε και τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15 λεπτά και όταν κρυώσουν βουτάμε το μισό τους μέρος σε λιωμένη κουβερτούρα που έχουμε ετοιμάσει σε μπεν-μαρί. Τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα και περιμένουμε να κρυώσουν πριν τα αποθηκεύσουμε ή σερβίρουμε.


Σημ: για να μην παραξενευτείτε σας ενημερώνω ότι τα μπισκοτάκια αυτά δεν είναι πολύ τραγανά αλλά θα έλεγα ότι είναι προς το μαλακό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου