Υλικά:
Για 4-5 άτομα
Για το μοσχαράκι:
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα στα τέσσερα
6 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
1 φλιτζάνα λευκό κρασί
Χυμό ενός λεμονιού
1 φλιτζάνα ελαιόλαδο
1 κούπα νερό
Αλάτι-πιπέρι
2 κολοκυθάκια μέτρια κομμένα κατά μήκος σε λεπτές φέτες
2 καρότα κομμένα κατά μήκος σε λεπτές φέτες
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε φαρδιές λωρίδες
2 μεγάλα μανιτάρια πόρτο μπέλο κομμένα σε φέτες
2 μεγάλες κουταλιές βούτυρο
Λίγη ρίγανη
Αλάτι
Εκτέλεση:
Σε χύτρα σοτάρουμε το μοσχαράκι, τα κρεμμύδια με τα σκόρδα
στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει το κρέας και τότε σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε
5 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το νερό, αλάτι και πιπέρι. Όταν
πάρουν βράση βιδώνουμε την χύτρα και σε μέτρια ταχύτητα το μαγειρεύουμε για
μισή ώρα περίπου. Ανοίγουμε την χύτρα και αν είναι έτοιμο (μαλακό) ρίχνουμε και
το λεμόνι και το βράζουμε για 5 λεπτά περίπου.
Σε μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και όταν κάψει
προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μας. Τα αλατίζουμε, βάζουμε και την ρίγανη και τα
γυρνάμε συνεχώς μέχρι να μαραθούν. Δεν τα θέλουμε να λιώσουν, καλό είναι να
κρατάνε λίγο δηλαδή να είναι λίγο τραγανά.
Σερβίρουμε μαζί με το μοσχαράκι και έχουμε ένα τέλειο
φαγητό!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου