Υλικά:
Για την βάση:
2 πακέτα μπισκότα oreo τριμμένα
2 κουταλιές σούπας βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
Για την μους ροδάκινο:
1 γάλα εβαπορέ πολύ παγωμένο
2 φάκελα ζελέ ροδάκινο ή ανανά
1 ποτήρι καυτό νερό
4 ροδάκινα (ημισφαίρια) κομπόστα ροδάκινο
3-4 κομμάτια ροδάκινο κομπόστα
Εκτέλεση:
Χρειαζόμαστε ένα τσέρκι διαμέτρου 26 εκ. Αναμιγνύουμε τα
τριμμένα μπισκότα με το βιτάμ και στρώνουμε το μείγμα ως βάση στο τσέρκι μας.
Ετοιμάζουμε το ζελέ ανακατεύοντας τα 2 φάκελα με το καυτό νερό. Όταν κρυώσει
λίγο προσθέτουμε και το ροδάκινο κομπόστα αφού πριν το έχουμε
πολτοποιήσει. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητά
το πολύ παγωμένο γάλα ώσπου να γίνει σαν μους και ρίχνουμε σιγά-σιγά και το μείγμα
με το ζελέ και τα πολτοποιημένα ροδάκινα. Συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα μέχρι
να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από την βάση μπισκότου
και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο (σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο) για 4 περίπου
ώρες. Το στολίζουμε όπως μας αρέσει και αφού ξεφορμάρουμε απολαμβάνουμε ένα
τέλειο καλοκαιρινό γλυκάκι που μπορεί να αποτελέσει και μια πολύ όμορφη τούρτα
γενεθλίων!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου