Υλικά:
½ κιλό φύλλο κρούστας
1 κούπα τσαγιού αλεύρι
1 αυγό
Εκτέλεση:
Παίρνουμε τα φύλλα όλα μαζί, τα απλώνουμε στον πάγκο μας
έχοντας το ένα πάνω στο άλλο και τα χωρίζουμε με ένα μαχαίρι σε λωρίδες πάχους
5-6 εκατοστών .
Βουτυρώνουμε με ένα πινέλο κατά μήκος μια λωρίδα φύλλου και με ένα κουταλάκι
του γλυκού παίρνουμε μια κουταλιά μυζήθρα, την απλώνουμε στην άκρη της λωρίδας
και αρχίζουμε να διπλώνουμε προς τα πάνω δίνοντας τριγωνικό σχήμα στο
καλιτσουνάκι μας.
Τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία τόσο
όσο να πάρουν αυτό το όμορφο χρυσό χρώμα, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί
και στην συνέχεια τα σερβίρουμε ζεστά με μπόλικο μέλι πάνω τους!!!
ΥΓ. για να βοηθηθείτε στο τύλιγμα ρίξτε μια ματιά σε αυτό το
site, όχι ως προς την
συνταγή αλλά ως προς το τύλιγμα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου