Υλικά:
4 μέτριες πατάτες
2 αυγά
200γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
½ κούπα φρέσκο γάλα
1 ξηρή μαγιά
2 κούπες αλεύρι περίπου
½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με
τη φλούδα. Τις
καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι ή όπως θέλετε. Προσθέτουμε όλα
τα υπόλοιπα υλικά αφήνοντας τελευταίο το αλεύρι το οποίο βάζουμε τμηματικά. Αν
χρειαστεί προσθέτουμε παραπάνω. Η ζύμη που θα γίνει θα είναι αρκετά κολλώδης.
Την αφήνουμε για μια ωρίτσα περίπου να διπλασιαστεί σε όγκο και σε σκεύος με
μπόλικο λάδι που έχουμε ζεστάνει αρκετά αρχίζουμε με ένα κουτάλι να παίρνουμε
ποσότητα και να την τηγανίζουμε. Μπορούμε και με τα χέρια μας να πλάσουμε
μπαλάκια αρκεί από πριν να τα έχουμε λαδώσει (τα χέρια) και να τα λαδώνουμε σε
κάθε μπαλάκι.
Όταν ροδίσουν ομοιόμορφα τα αποσύρουμε και τα βάζουμε σε
απορροφητικό χαρτί για να μαζέψει το περιττό λάδι.
Σερβίρετε τα με ένα ντιπ γιαουρτιού με άνηθο και λίγη
μαγιονέζα και πιείτε μπόλικο ουζάκι!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου