Υλικά:
700γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 φλυτζανάκι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά αλάτι
1 ξηρή μαγιά
Χλιαρό νερό
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα αλεύρια σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε την ξηρή
μαγιά, το αλάτι και το
λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε χλιαρό νερό από σιγά-σιγά
και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα
χέρια. Αν σας πέσει παραπάνω νεράκι μην αγχωθείτε, προσθέστε λίγο αλεύρι. Προς
το τέλος του ζυμώματος προσθέστε τα 2/3 από το καθένα από τα σπόρια και ζυμώστε
τα με το ζυμάρι. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο,
περίπου για 1 ώρα. Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 μέρη και το κάθε μέρος το πλάθουμε
σε καρβελάκι. Βρέχουμε τα χέρια μας,
χαϊδεύουμε το καρβελάκι και το
κυλάμε πάνω στα υπόλοιπα σπόρια που έχουμε απλώσει στον πάγκο μας. Τα τοποθετούμε
σε αντικολλητικό χαρτί (2 σε κάθε ταψί), τα χαράζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι στην πάνω πλευρά σε
τρία-τέσσερα σημεία και τα αφήνουμε για μια ακόμη ώρα να φουσκώσουν. Τα φουρνίζουμε
στους 200Ο C, στον αέρα, για 40 λεπτά περίπου.
Τέλειο!! Πολλά συγχαρητήρια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφή